Image Alt

Trimbehandelingen

Op de afgesproken tijd komt u met uw hond naar de trimsalon. Dan kijken we wat uw wensen zijn en de mogelijkheden voor de vacht van de hond. Ik zorg altijd dat ik de contactgegevens bij de hand heb zodat, mocht er onverhoopt iets zijn, ik te allen tijde contact kan opnemen met u.

Nadat de wensen besproken zijn, probeer ik het afscheid zo kort mogelijk te houden.. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen als het baasje er niet bij is. 

Verder vind het belangrijk dat er in de trimsalon rust heerst. Dit betekent dan ook dat ik maximaal 1 hond tegelijk behandel en dat ik over het algemeen iets meer de tijd neem dan gemiddeld.

Op deze manier kan ik zelf relaxter werken zonder tijdsdruk en zal ik dit ook overbrengen op uw hond. Als de hond klaar is bel ik u op of ik stuur een appje, zodat u de hond weer kunt komen halen.

 

f

Soorten behandelingen 

Plukken / Strippen van de ruwharige vacht: dit zijn veel terriër rassen. Ze hebben hulp nodig bij het wisselen van de oude in de nieuwe vacht. Dit is gemiddeld 2x per jaar dat de oude dekharen geplukt worden om de nieuwe ruimte te geven, dit gebeurd met de hand. De hond behoud hierbij zijn onderwol. Eventueel is het ook mogelijk uw hond te laten strippen dit betekend dat uw hond om de 3 a 4 maanden een behandeling nodig heeft. Bij het strippen bestaat de vacht uit 3 lagen. De onderwol, een korte onderlaag en de lange dekharen. Alleen de bovenste laag wordt geplukt. De hond behoud 2 lagen van zijn vacht.

Ontwollen/Was- en blaasmethode: dit wordt vaak gedaan bij kortharige en halflangharige rassen. Ontwollen wordt gedaan om de loszittende ondervacht te verwijderen. De hond wordt uitgebreid gewassen en dmv de badpomp trekt de shampoo goed in de vacht, zodat de wol zich vol zuigt en zwaarder wordt en ze makkelijker loskomt. Hierna wordt de hond uitgeblazen met de waterblazer waardoor al het loszittend haar eruit geblazen wordt.

Scheren: bij scheren wordt er gebruik gemaakt van een tondeuse om de vacht in te korten. Dit kan op elke gewenste lengte. Vaak denken mensen dat bij scheren de hond helemaal kaal wordt, maar de scheerkoppen variëren van lengte 3 mm tot 16 mm. Door middel van de lengte van de scheerkop wordt de lengte van de vacht bepaald. Scheren heeft hetzelfde effect als knippen. Scheren is het inkorten van de vacht maar dan elektrisch.

 

Effileren/inkorten: Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht, hierbij gebruiken we een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan een of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een natuurlijker effect.

Knippen: Knippen is het inkorten van de vacht met behulp van een schaar met rechte bladen. Dit wordt voornamelijk toegepast op een poedelvacht.

Puppy trimbeurt: Het is aan te raden om al op vroege leeftijd te komen met uw pup, zodat de pup kan wennen aan het trimmen. Dit werkt zowel voor mij als trimster, als voor uw hond het prettigst. U kunt daarom bij mij terecht voor een gratis puppy behandeling. Dit geldt voor puppy’s tot 15 weken oud. De pup mag dan even rondlopen en snuffelen, dan word hij/zij op tafel gezet en  laten we hem kennismaken met de föhn, tondeuse en schaar. De voetjes worden aan de onderkant geknipt en de nagels nagekeken.

Alle behandelingen worden op een professionele, vacht en huidvriendelijke manier uitgevoerd. Alle honden worden van te voren gewassen. Verder wordt er gekeken naar de oren en worden de nagels geknipt als dat nodig is. Meld u voor het begin van de trimbeurt of er bijzonderheden zijn waar ik rekening mee moet houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: allergieën, loopsheid, wondjes, medicijnen, ziektes, besmetting.

Hoe vaak je hond een bezoek moet brengen aan de trimsalon is vooral afhankelijk van de vacht van uw hond. Om een idee te geven:

Poedelvachten 4-8 maal per jaar

Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar

Spanielvachten 4-6 maal per jaar